Leefstijl

Vitaliteit in Coronatijd

Leefstijl

Nog nooit is het zo belangrijk geweest om te werken aan je vitaliteit. De coronacrisis laat feilloos zien, dat we op dit moment niet goed bezig zijn met onze eigen gezondheid. In een zeer korte tijd is onze leefstijl en voeding drastisch veranderd, terwijl de natuur ondertussen nauwelijks de kans heeft gehad om onze genen hierop aan te passen. Juist nu tijdens deze coronacrisis moeten we ons richten op het versterken van ons immuunsysteem! En wat doen we…we bewegen minder, zitten meer, eten ongezonder in deze Coronatijd, terwijl we allemaal weten dat we voldoende lichaamsbeweging nodig hebben, we stress moeten reduceren en goede voeding nodig hebben. Daarnaast is er echt veel winst te behalen met het nemen van goede voedingssupplementen. Niet iedereen is het daar overigens mee eens en dat is oké. Ik ben wel van mening dat je als individu je immuunsysteem kunt versterken met goede en juiste suppletie. Wel persoonlijk op jou afgestemd.

Het goede nieuws is dat je er iets aan kunt doen!

Jij kunt de negatieve spiraal doorbreken en het roer omgooien. We hebben echt zelf invloed op onze leefstijl en weerstand. Sterker nog, je kunt nu al meteen beginnen. We hebben hiervoor geen aansturende overheid nodig. Ga wandelen, lekker buiten in de natuur. Je bent dan in beweging en het is wetenschappelijk bewezen dat de natuur je stressniveau verlaagd. Als je dan thuiskomt, drink je geen Cola Zero, maar een kop groene thee en je neemt even pauze. Dan ga je naar je keukenkastjes en je gooit alle ‘lege’ voeding weg. Alle pakjes, sapjes en frisdrank in de prullenbak en door de gootsteen. Je keukenkastje is nu zo leeg, dat je dit kastje ook meteen met sop kunt poetsen. Poetsen is ook lichaamsbeweging. Nu pak je de fiets en je gaat dit keer wel echt naar die boerderijwinkel. Deze winkel zie je al maanden en telkens neem je je voor dat je daar regelmatig naar toe zult gaan en toch kies je voor het gemak van de supermarkt en ga je niet. Zo kan ik nog wel even verder gaan.

Neem kleine stappen

Natuurlijk weet ik ook dat het niet gaat zoals ik hierboven omschrijf. Ik spreek uit ervaring. Als je dit allemaal tegelijk wilt veranderen, blokkeer je en doe je niets. Je moet kleine stappen nemen en je hoeft de hele berg nog niet te overzien. Wat belangrijk is, is dat het een blijvende verandering wordt, een leefstijlverandering. Neem je verantwoordelijkheid en ga preventief aan je gezondheid werken. Vind je dit moeilijk of heb je geen zin om alles zelf uit te zoeken? Zie je door de bomen het bos niet meer en weet je gewoon niet meer wat wel en niet gezond is? Zoek dan in de buurt een goede leefstijlcoach/vitaliteitscoach. Die is HBO opgeleid om dit proces te begeleiden.

Corona biedt nieuwe kansen

Ik hoop oprecht dat we niet meer teruggaan naar ‘normaal’ maar dat we anders gaan kijken en anders gaan handelen op het gebied van gezondheid. Leefstijl en preventie moet op één komen te staan, zodat de ziektelasten zullen verminderen. Wij hebben zelf weer de regie over onze gezondheid en ziek zijn is niet langer een verdienmodel. Maar ga hier niet op wachten en pak nu zelf je verantwoordelijkheid. Ga preventief aan de slag en ga zelf achter het stuur zitten. Zorg dat je goed voor jezelf zorgt en een goede weerstand hebt. Kun je dan besmetting met Corona voorkomen? Nee, dat helaas niet, maar een goed afweersysteem kan wel een voordeel zijn als je besmet raakt met Corona of een ander virus.

Met vitale groet,

Annelies | Fitalies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *