Mijn boeken tips

Mijn boekentips: De moed van Imperfectie & Steeds leuker

Deze maand post ik veel berichten over stress. Bijna bij al mijn cliënten zie ik dat ze te maken hebben met te veel stress. Gelukkig heb ik heel veel tools om hun stress te reduceren. Dit is alleen tijdelijk en het zou mooier zijn als mijn cliënten zelf hun stress kunnen reduceren. Veel dames in mijn praktijk willen veel ballen in de lucht houden en zijn continu lijstjes in hun hoofd aan het afstrepen. Zijn ze klaar met hun werk, dan leggen ze het lijst werk weg en komt meteen het lijstje gezin in hun hoofd. Ze willen voldoen aan het beeld dat de maatschappij verwacht. Dit is voor mij zelf ook zeker herkenbaar. Om wat makkelijker in het leven te staan en wat liever voor jezelf te zijn, beveel ik 2 boeken aan: De moed van imperfectie van Brené Brown en Steeds leuker van Jelle Hermus

De moed van imperfectie

Brené Brown moedigt op haar eerlijke warme en grappige manier de lezer aan om perfectionisme te laten varen, stress als levensstijl los te laten, te vertrouwen op intuïtie, en creativiteit de ruimte te geven. 

Brené Brown is professor en onderzoeker aan de universiteit van Houston. Ze deed daar ruim twaalf jaar onderzoek naar moed, kwetsbaarheid, schaamte en authenticiteit. Ze bekeek alles vanuit een wetenschappelijk oogpunt. Wat prima was en gedegen onderzoek opleverde. Het miste alleen het stukje ‘gevoel’ erin. De échte ervaring van de dingen die ze bij anderen onderzocht. Hoe iets werkelijk is, binnenin jezelf. Tot ze met een klap besefte dat de niet-helpende dingen die ze over anderen had opgeschreven in een onderzoek, ook één voor één in haar eigen leven genesteld waren. Dit werd het begin van, zoals ze het zelf noemt, ‘een inzinking spiritueel ontwaken’. Alles wat ze ontdekte, ondervond en toepaste in haar eigen leven beschrijft ze in haar boek.

Het boek is toegankelijk geschreven met veel (vaak herkenbare) voorbeelden. Je krijgt in het boek een soort opdrachten mee, zodat je het boek ook echt als zelfhulpboek voor je persoonlijke ontwikkeling kunt zien. Ze vertelt zeker niet hoe je het allemaal moet doen, maar ze helpt je wel om het zelf te ontdekken. Als je er voor open staat, opent dit boek je ogen en kan het je mindset veranderen waardoor je makkelijker door het leven gaat met minder stress!

Dit boek wil ik ook! Gebruik deze link.

 

Steeds leuker

Steeds Leuker is een heel erg leuk en vrolijk boek om te lezen (winnaar beste spirituele boek 2018). Lekker luchtig met vrolijke plaatjes en veel humor. Je wordt er gewoon blij van als je dit leest. Er wordt op verschillende manieren geschreven in het boek. Soms is er geschreven in spreekstijl en soms juist wat zakelijker vanuit kennis. Toch blijft het luchtig en praktisch met duidelijke voorbeelden. 

Wat Steeds leuker zo goed maakt, is dat het laat zien dat we stiekem met zijn alleen behoorlijk negatief zijn geworden. Jaloezie, competitiviteit en het feit dat alles simpelweg steeds groter en beter moet, staat het leuke leven stiekem heel erg in de weg. En leuk is toch belangrijker dan luxe? Dat is de duidelijke boodschap van dit boek. Weg met al dat negatieve gedoe. Ook in dit boek word je aan de hand van een stappenplan en opdrachten meegenomen om je eigen leven leuker te maken en natuurlijk minder stress te hebben. We weten hoe we ons willen voelen: vrijer, blijer en meer voldaan. Met dit boek leer je, je leven steeds leuker maken, met steeds minder moeite. Dat is waar ‘Steeds leuker’ om draait. Want eindeloos ploeteren is prima, maar op de bank zitten met een goed boek, een kop thee en een glimlach op je snoet is ook fijn. Het is al een tijd geleden dat ik dit boek heb gelezen, ik ga maar eens een kop thee zetten en dit boek weer eens opnieuw lezen.

Link naar het boek.

 

Met vitale groet,

Annelies Joosen | www.fitalies.nl