Mijn boeken tips

Mijn boekentip: Van klacht naar kans

Vandaag  start ik met mijn maandelijkse blog over de boeken die ik lees, want ik lees graag.. Mijn vriendinnen en cliënten vragen mij vaak om tips, dus waarom ga ik er niet gewoon meer over schrijven? Op dit moment ben ik het boek Van klacht naar kans aan het lezen van Juriaan Galavazi oftewel dokter Juriaan. Mijn kijk op gezondheid, sluit helemaal bij hem aan. 

Huisarts Juriaan Galavazi is gespecialiseerd in coaching en holistische geneeskunde. De reguliere geneeskunde is en blijft de basis van zijn praktijk, maar hij biedt de mogelijkheid om breder naar klachten te kijken. Met zijn coachingsprogramma’s helpt hij mensen om zich zowel lichamelijk als geestelijk fit te voelen. 

We zijn getraind om ons hoofd te gebruiken. Aangeleerd dat de wijsheid in ons hoofd zit. We zijn de verbinding met ons lichaam geleidelijk steeds meer verloren. Eigenlijk bevat jouw lichaam veel meer wijsheid dan je hoofd en het vertelt jou wat wel en niet goed voor je is. Je lijf is slimmer dan je hoofd en geeft exact aan welke richting je op mag gaan. Ons lijf is de perfecte thermometer. Maar wat doen wij? Als wij een klacht hebben, willen we daar zo snel mogelijk van af om door te kunnen gaan met ons huidige leven. Kan het misschien zo zijn, dat dit pad ons juist ziek maakt? Dat ons lichaam ons juist iets wil vertellen?

Dit is de kern van het boek en ook van mijn praktijk Fitalies. Ik geef sessies en die kunnen bestaan uit coaching of behandeling. Met het doel om de signalen van je lichaam te leren begrijpen en dus beter te leren luisteren naar je lichaam. Ik was dit zelf ook volledig verleerd en na 5 fysiek zware jaren met reuma en de ziekte van Lyme, ben ik nu pijn vrij en slik ik geen medicijnen meer. Ik wist dat mijn lichaam schreeuwde, maar ik begreep het niet. En dat is nu precies mijn persoonlijke missie. Vrouwen helpen om de signalen van hun lichaam weer te leren begrijpen. Samen leggen we de grote puzzel met als doel weer meer energie en vitaler in het leven staan. Het zelfgenezend vermogen van je lichaam leren aanspreken. Je snapt vast wel, dat ik daarom dit boek zo goed vind en het de maximale sterren geef.

Wil je de prijs weten of het boek kopen? Klik op bovenstaande afbeelding.

Met vitale groet,

Annelies | Fitalies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *