Mijn boeken tips

Mijn boekentip: OERsterk

oersterk

Dit boek OERsterk, mag gewoon niet in mijn lijst ontbreken. Dit boek is geschreven door Richard de Leth (1982) en het boek is een echte bestseller. Richard studeerde geneeskunde aan de VU Amsterdam. Hij ontwikkelde een nieuw concept rondom optimale gezondheid, omdat hij in zijn praktijk zag dat veel medicijnen de patiënten niet genezen. Nu is hij geen huisarts meer, maar heeft hij een praktijk, waarin hij de westerse en oosterse geneeskunde combineert. Zijn missie is om mensen weer leider van hun lijf en leven te maken. Hij wil mensen weer gezonder en vitaler laten leven.

Mijn missie is vergelijkbaar en daarom is Richard ook één van mijn grote voorbeelden. In zijn boek Oersterk laat hij een totaalaanpak naar optimale gezondheid en vitaliteit zien. Hij beschrijft onze huidige cultuur, waarin we steeds dikker en zieker worden. Een cultuur waarin ons lichaam veel stress heeft. Hij is ook kritisch naar onze huidige reguliere geneeskunde, waarin de huisarts niets over voeding weet (neem ik ze niet kwalijk, want dit hebben ze gewoon niet in hun opleiding gehad) en hij vraagt zich af, waarom de huisarts niet gewoon broccoli voorschrijft, maar doet aan symptoombestrijding. Hij is grote voorstander van gezondheidszorg die preventief werkt en juist voorkomt dat we ziek worden.

Dit is precies waar Fitalies ook voor staat. Neem de leiding over je leven en zorg dat je preventief aan je gezondheid werkt. Als leefstijl- en vitaliteitscoach begeid ik cliënten in hun proces naar een vitaler leven. In combinatie met mijn opleiding Orthomoleculair adviseur, weet ik welke tekorten cliënten hebben en welke supplementen ze zouden kunnen gaan slikken voor een bepaalde tijd. Ook ik combineer deze kennis met kennis uit de complementaire geneeskunde. Met een biosensor stem ik af op je onderbewuste en meet ik uit welke tekorten jij hebt. Hierin verschil ik van mening met Richard. Daar waar hij standaard aangeeft welke supplementen iedereen zou moeten slikken, meet ik dit uit en zie ik dat niet iedereen al die voorgeschreven supplementen nodig heeft. 

Het boek OERsterk laat je dus zien hoe de vork in de steel zit op het gebied van onze gezondheid, de geneeskunde, farmacie, voeding en filosofie als anatomie. Je krijgt in dit boek veel aanbevelingen, die je zelf kunt gaan toepassen. Ik ben het niet met alles eens, want ik heb soms toch wel andere ideeën. Natuurlijk is biologisch eten heel goed en gezond. Ik pleit zelf alleen liever voor een gezond eetpatroon, omdat dit velen malen belangrijker is. De stap naar biologisch kan dan altijd nog. Ondanks dat ik het niet overal met hem eens ben, vind ik dit echt een goed boek en voor iedereen een aanrader. Blijf echter wel kritisch. Dit boek zet je zeker aan het denken en het inspireert je om stappen te gaan zetten naar een gezondere leefstijl. Wil jij ook stappen zetten naar een gezonder en vitaler leven? Dan kun je natuurlijk ook bij mij, Fitalies, terecht. Je kunt mijn onlinetraining volgen: werken aan je vitaliteit of kiezen voor meer begeleiding/coaching en dan een traject bij mij volgen (Fitalies basis en Fitalies intensief), waarin ik jou help naar meer rust en balans en een vitaler leven. In deze trajecten coach en behandel ik en kijk ik naar jou als één geheel. Dit is iets wat in de reguliere geneeskunde te weinig wordt gedaan.

oersterk

Met vitale groet,

Annelies | Fitalies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *