Aromatherapie

Etherische olie inzetten bij huidveroudering

Aromatherapie kan echt veel doen voor je huid. Dat komt doordat etherische oliën of bestanddelen uit de oliën door je poriën in huid je lichaam in kunnen komen. Op deze manier komen de etherische oliën uiteindelijk bij al je cellen.

Je kunt de etherische olie verdunnen met een basisolie en dan op de huid aanbrengen. Afhankelijk van je huidtype kijk je welke basisolie je nodig hebt en welke etherische oliën je het beste kunt inzetten. Zo maak je heel simpel je eigen product en ook nog eens 100% natuurlijk zonder chemicaliën. Voeg je er dan nog wat vitamine E olie aan toe, dan is de houdbaarheid van je eigen product langer.

Een basisolie, ook wel dragers olie genoemd, heeft ook heilzame werking op de huid. Als je huid ouder, of beter gezegd rijper wordt, wordt je huid minder veerkrachtig en er ontstaan rimpels. Dit komt doordat de huidcellen zich minder snel vernieuwen. Een goede basisolie voor de rijpere huid is tarwekiemolie, omdat er van nature veel vitamine E in zit. Vitamine E bevordert de aanmaak van nieuwe cellen. Ook hazelnootolie, zoete amandelolie, macadamia olie en teunisbloemolie is geschikt voor de rijpere huid en vertraagt het verouderingsproces.

Als je deze basisolie combineert met de juiste etherische oliën die een positieve invloed hebben op de celvernieuwing, dan kun je je voorstellen dat je huid hier blij van wordt en in een aantal weken er frisser en gezonder uit gaat zien.

Zelf gebruik ik in de ochtend Sandelwood dagcrème (100% natuurlijk), waar ik dan zelf nog een paar extra druppels etherische olie aan toe voeg. Ik meet gewoon uit met mijn biosensor welke oliën ik nodig heb en hoeveel druppels ik moet toevoegen. In de avond gebruik ik alleen crème onder mijn ogen op basis van Boswelia en ik spray mijn gezicht met Helichrysum hydrolaat. Natuurlijk zijn mijn rimpels niet verdwenen, maar ik merk wel dat mijn rimpels minder tekenend zijn. Mijn huid ziet er goed, gezond en fris uit. 

Wil je zelf ook meer weten over basisolie en etherische olie? Dan kan dit met mijn onlinetraining: Aromatherapie de Basis (zie www.fitalies.nl/shop) Na de zomervakantie ga ik ook weer opstarten met mijn workshop: werken met een biosensor. Later volgt hier meer over. Nu in de vakantie lekker genieten van de zon en ook weer niet te veel in de zon, want dan veroudert je huid nog sneller door uitdroging.

Fijne vakantie allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *