Mijn boeken tips

De ideale drol

Waarom praten we eigenlijk zo weinig over poep? Is dit onze cultuur of vinden we de gedachte dat anderen ook poepen heel vies? In mijn gezin praten we wel over poep. Niet vaak, maar de jongens weten precies hoe de ideale poep eruit ziet. Als hun poep er erg afwijkend uit ziet, krijg ik dit meestal wel te horen. Dit vind ik niet vies, dit vind ik zelfs fijn. We kunnen erg veel afleiden van onze ontlasting….toch net een fijner woord dan poep….

In mijn praktijk Fitalies wordt ook over poep gepraat, want ik kan hier veel uit afleiden. Ik krijg veel cliënten met darmproblemen en ik heb zelf ook veel problemen met mijn darmen gehad. Nu niet meer, maar het blijft nog wel mijn zwakke plek. Er wordt steeds meer over onze darmen geschreven en er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar onze darmen. Er komen steeds meer aanwijzingen dat er een directe relatie bestaat tussen de conditie van de darmen en de hersenen. De darmen krijgen steeds vaker de naam “ons 2e brein”. Je darmen en je brein ‘praten’ met elkaar. Dit gebeurt via zenuwcellen in een tijdsbestek van een paar seconden. De darm is de wortel van de plant mens. Des te gezonder de wortel, des te gezonder de mens.

Ik zal nog wel een keer wat uitgebreider ingaan op onze darmen, want eigenlijk wilde ik met deze blog mijn boekentip van de maand juni aankondigen: De mooie voedselmachine van Gulia Enders. Ach, doe gek…ik geef 2 tips: De Poepdokter van Nienke Tode-Gottenbos. Beide zeer interessante boeken over de darmen en hoe belangrijk het is dat je darmen gezond en in balans zijn.

In beide boeken wordt de werking van de darmen besproken, wat de rol van je darmflora is en natuurlijk hoe de ideale drol eruit ziet. Ik zal je niet langer in spanning houden. De ideale drol is:

  • 1 tot 3 maal daags
  • lichtbruin
  • blijft niet drijven
  • plakt niet aan de pot
  • wordt moeiteloos geproduceerd
  • bevuilt de anus niet (weinig wc papier nodig)
  • vorm is een sigaar

Samenvattend, een goede drol is als een dikke sigaar, die meteen als een duikboot naar de bodem gaat zonder sporen en teveel geur achter te laten. Zeg nou zelf….dit is toch best een leuk onderwerp om over te praten? Ook in mijn onlinetraining: werken aan je vitaliteit heb ik een les over poep opgenomen, waarin dieper ingegaan wordt op alle aspecten van de ontlasting en tevens de zithouding. Van hap tot plons of gezond van mond tot kont. Beide boeken zijn makkelijk te lezen en echt boeiend. Ze vertellen ongeveer een vergelijkbaar verhaal, dus ik zou niet beide boeken aanschaffen. De mooie voedselmachine heeft bij mij een lichte voorkeur.

Klik op de afbeeldingen van de boeken voor prijzen om deze boeken te kopen.

Veel lees en poep plezier.

Annelies  | Fitalies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *