Aromatherapie
A DROP OF NATURE

ETHERISCHE OLIE

Ben jij op zoek naar een natuurlijke manier om je lichaam en geest weer in balans te brengen? Lees dan hieronder wat Fitalies allemaal met aromatherapie kan doen, ook voor jou!

Etherische oliën (ook wel essentiële oliën genoemd) zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Vaak worden zij ook de “levensenergie van de natuur” genoemd, ze zijn het hart en de ziel van de planten. Zij bepalen niet alleen het aroma van de plant maar zijn ook van vitaal belang voor de planten om te groeien, te leven, zich te ontwikkelen en voor het aanpassen van de planten aan het milieu. Het gebruiken en toepassen van etherische oliën heet aromatherapie.

Indien het kweken van de plant en het destilleren van de olie op een correcte manier gebeurt, dan zal de etherische olie dezelfde therapeutische eigenschappen bevatten als de plant zelf. Ondanks dat dit klinkt alsof er met deze ontdekking een wereldwonder is ontstaan, bestaat het gebruik van etherische oliën op therapeutische basis al duizenden jaren. We zijn het als het ware nu opnieuw aan het herontdekken.

Mijn bewondering en passie voor deze etherische oliën is groot en daarom gebruik ik ze ook veelvuldig voor mezelf, binnen mijn gezin en in mijn praktijk. 

ETHERISCHE OLIEN BRENGEN MIJ:

TOEPASSINGEN

Je vraagt je misschien af of jij hier ook iets aan kunt hebben? Ja zeker, iedereen kan ze inzetten bij fysieke, mentale en emotionele klachten. Wat ik zo mooi vind aan deze oliën is dat ik ze binnen mijn gezin voor heel veel dingen inzet. Hierdoor hebben wij minder producten nodig die veel chemicaliën bevatten. Dit vind ik belangrijk voor het welzijn van mezelf en mijn hele gezin.

Je kunt deze oliën gebruiken door:

  • Verdund op de huid te smeren
  • Aromatisch door aan flesje te ruiken of een speciale diffuser te gebruiken, zodat de geur van de olie in de lucht komt
  • Inwendig door in te nemen met water of in een lege capsule

Natuurlijk moet dit alles op een veilige manier gebeuren. Daarom heb ik al mijn kennis verwerkt in een 3-tal onlinetrainingen. Hierin wordt alles uitgelegd, zodat je veilig kunt beginnen, want dat is natuurlijk wel belangrijk.

Maar niet alleen gezinnen hebben hier baadt bij. Ook bij praktijken zoals huisartsen, tandartsen, dierenklinieken kun je deze mooie natuurlijk oliën goed inzetten. Diffuse ze in de wachtkamer met rustgevende oliën. Werk je met jongeren of ouderen? Hoe mooi zou het zijn als jij deze oliën bij die mensen kunt gaan inzetten? Ben je een coach en wil je wat extra’s brengen voor je cliënt? Dan is aromatherapie echt geweldig om in te gaan zetten, ik help je graag op weg. Meer weten wat ik allemaal zelf met deze oliën doe? Download gratis mijn 10 ‘geheimen’.

MEER WETEN?

Zelf ben ik een aantal jaren geleden gestart met Aromatherapie. Ik heb toen een starterkit gekocht en een fles dagersolie. Hierin zaten 12 oliën van 5 ml en een goede diffuser. Met deze starterkit heb ik echt een goede start gemaakt. Vanaf het allereerste begin dat ik met deze oliën begon, was ik onder de indruk van de bijdrage die deze oliën leveren aan een goede leefstijl.

Wil jij ook met Aromatherapie beginnen? Dan is mijn advies om een starterkit te kopen. Doe je dit via mijn webshop, dan krijg je gratis mijn onlinetraining: Aromatherapie de Basis erbij. Het is namelijk heel belangrijk dat je zelfstandig en veilig aan de slag kunt. Ook belangrijk is, dat je echt 100% natuurlijke oliën gebruikt. Door via mij een starterkit te kopen weet je meteen zeker dat je 100% goede oliën gebruikt, niet onbelangrijk als je ze ook wilt gaan inzetten binnen je gezin.